Kaija Aarikka

Pässin Juhlaa

Muotoilija Kaija Aarikka (1929–2014) syntyi ja kasvoi Somerolla Jurvalan kartanossa. Elämänsä viimeisinä vuosina hän vietti taas paljon aikaa kesämökillään Someron rajamailla, joten hän oli Somerolla hyvin tunnettu.

Aarikka-näyttelyä toivottiin Somerolle pitkään. Kesällä 2022 toive toteutui, kun Someron Kulttuurigalleria avasi ovensa. Näyttelyn ovat koonneet Kaija Aarikan tyttäret Sarianna Partanen ja Pauliina Aarikka, joka on myös muotoilija ja työskenteli pitkään Aarikka Oy:ssä.

 

Kaija Aarikan elämäntyö –näyttelyn teema vaihtuu vuosittain. Tänä vuonna Aarikan rakastettu Pässi viettää 50-vuotisjuhlaa. Kaija Aarikka suunnitteli Pässin vuonna 1973 ja se on ollut yhtäjaksoisesti mallistossa siitä lähtien. Mäntypuisesta Pässistä tuli heti hyvin suosittu ja vuosien varrella sitä on valmistettu monessa eri koossa ja useassa värissä. Pässin sympaattinen olemus ja eteenpäin puskeva ilme puhuttelevat yhä kaiken ikäisiä ihmisiä. Pässi on ollut aiheena myös muissa Aarikan esineissä ja koruissa. Näyttelyssä on esillä mm hulluttelevia uniikkipässejä sekä Pauliina Aarikan suunnittelemat hopeinen Pässisormus ja kukkakuvioinen Pikkupässi.

Kaija Aarikan elämäntyö –näyttelyn teema tulee vaihtumaan vuosittain. Aarikan rakastettu Pässi juhlii tänä vuonna 50- vuotisjuhlaa. Kaija Aarikka suunnitteli Pässin vuonna 1973 ja se on ollut yhtäjaksoisesti mallistossa siitä lähtien. Mäntypuisesta Pässistä tuli heti hyvin suosittu ja vuosien varrella sitä on valmistettu monessa eri koossa ja useassa värissä. Pässin sympaattinen olemus ja eteenpäin puskeva ilme puhuttelevat yhä kaiken ikäisiä ihmisiä. Pässi on ollut aiheena myös muissa Aarikan esineissä ja koruissa. Näyttelyssä on esillä mm hulluttelevia uniikkipässejä sekä Pauliina Aarikan suunnittelemat hopeinen Pässisormus ja kukkakuvioinen Pikkupässi.